Laatre ristimänd kolis uude ERMi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laatre ristimänd on oma koha ERMi uues hoones leidnud. Uue asukoha ripplae kõrgust arvestades tuli puu seitsme meetri pikkusest tüveosast paraku veel üks jupp ohverdada.
Laatre ristimänd on oma koha ERMi uues hoones leidnud. Uue asukoha ripplae kõrgust arvestades tuli puu seitsme meetri pikkusest tüveosast paraku veel üks jupp ohverdada. Foto: Heiki Hanso

Laatre ristimänd, mis tunamullu suvel maha võeti, on nüüd konserveeritud ning seisab eilsest aukohal Eesti Rahva Muuseumi uue hoone näitusesaalis.

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) konserveerimisosakonna juhataja Kristiina Piirisilla sõnul tuli puu uude majja kolimisega ohverdada väike osa ristimännist.

«Hoone ripplae kõrgust arvestades tuli puu seitsme meetri pikkusest tüveosast paraku veel üks jupp ohverdada. Positiivne on aga see, et enamik riste on säilinud. Kaduma läks kaks-kolm kõige ülemist risti. Puu on uuesti kilesse pakitud, et seda püsti vinnates ei tekiks puukoore kadusid,» rääkis Piirisild enne puu kolimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles