Valgas esineb rahvusvahelise haardega muusik

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kalkun mullu Pühajärvel esinemas.
Mari Kalkun mullu Pühajärvel esinemas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Džässiklubi Walk kutsel esineb järgmisel teisipäeval kontserdiga Valga muuseumis Mari Kalkun.

Tegu on Võrumaa juurtega laulja, laulukirjutaja ja muusikuga, kelle tundlikud meloodiad ja meditatiivseist kordustest laetud ruumilised helimaastikud on inspireeritud eesti luulest ja loodusest, regilaulust ja maailmamuusikast.

«Kalkun käsitseb erinevaid pille – kandleid, akordioni, kitarri ja klaverit –, ent eeskätt tunneb Mari Kalkuni ära tema vägeva hääle järgi. Tema muusika tunnussõnaks on »vahetu« ning tema kontsertidel on oluline koht improvisatsioonil ja spontaansusel,» iseloomustas artisti kontserdi peakorraldaja Jaana Oberst džässiklubist Walk.

Mari Kalkun on tema andmetel kontsertidega reisinud mitmel pool maailmas: Soomes, Venemaal, Prantsusmaal, Tšehhis, Suurbritannias, Saksamaal, Armeenias, Jaapanis ja mujal. Kalkuni ja tema rahvusvahelise ansambli Runoruniga salvestatud album «Tii ilo» ilmus 2015. aasta kevadsuvel maineka Soome plaadifirma Rockadillo Records ning nominteeriti aasta folkalbumi tiitlile nii Eesti kui Soome muusikaauhindade jagamisel.

Artsisti kolm albumit – «Tii ilo» (2015), «Vihmakõnõ» (2010) ja «Üü tulõk» (2007) – on lisaks Eestile ilmunud ka Jaapanis plaadifirma Nature Bliss alt. Värskeim plaat «Upa-upa ubinakõnõ» ilmus koostöös akordionist Tuulikki Bartosiki ning multiinstrumentalist Pastacaga.

Kontsert saab teoks koostöös Valga muuseumiga.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles