Valgamaalt uue seeneliigi leidnud teadlane sai preemia

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dan Bogdanov (vasakult), Andra Siibak president Toomas Hendrik Ilves ja Leho Tedersoo eile Kadriorus.
Dan Bogdanov (vasakult), Andra Siibak president Toomas Hendrik Ilves ja Leho Tedersoo eile Kadriorus. Foto: Raigo Pajula / Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilveselt said esmaspäeval Vabariigi Presidendi Kantseleis noore teadlase preemia erandkorras kaks teadlast – botaanik ja mükoloog Leho Tedersoo ning meedia ja kommunikatsiooni uurija Andra Siibak. Esmakordselt andis president Ilves üle ka IT-teadlase eripreemia, mille pälvis andmetöötlussüsteemi Sharemind looja, arendaja ja rakendaja Dan Bogdanov, andis teada presidendi kantselei.

Tartu Ülikooli Loodusmuuseumi vanemteadur Tedersoo on muu hulgas tuntust kogunud sellega, et tema organiseeritud loodusuuringute käigus on leitud Eestist esmakordselt väga kõrgelt hinnatud delikatess-seente Tuber aestivum (suvitrühvel) ja Tuber borchii (eestikeelse nimeta) viljakehi, ning katseliselt on õnnestunud tammede nakatamine nende trühvlitega.

Suvetrühvli leidis Tedersoo koos teise Tartu Ülikooli seeneteadlase Eveli Otsingu, trühvlikoer Rocky ja tema peremehe, Itaalia mükoloog Alessandro Saittaga mullu septembri keskel Valgamaalt.

Copy
Tagasi üles