Juhtkiri: vandaalid meie keskel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Päris tihti märkame, kuidas kodupaigas mõni prügikast ümber on aetud, vihmaveetoru lapikuks taotud või väidetavalt purunemiskindlast klaasist bussiootekojast vaid katus ja metallkarkass järel on.

Selliseid tegusid ei tee mitte tulnukad teiselt planeedilt, vaid meie kaaskodanikud. Alati polegi võimalik aru saada, mis neid teiste inimeste, ettevõtete, riigi või linna vara rikkuma ajendab. Näiteks tekitab tõsist hämmastust video, mille Valga konstaablijaoskond oma Facebooki-lehele pani ja mille ka Valgamaalane digilehes avaldas.

Muuseumihoone seinal olnud valvekaamera pildilt on näha, kuidas ühel jaanuariõhtul saabuvad asutuse juurde kaks noormeest. Üks asub tümitama seina ääres seisnud prügikasti, teine veeretab kõrvaloleva prügimahuti valvekaamera alla. Vahejuhtum lõpeb aga kaamera seina küljest mahamurdmise ja varastamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles