Maavanem vallajuhi valimisel rikkumisi ei leidnud

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Luik sai Puka vallavanema toolil istuda vähem kui kolm kuud.
Lembit Luik sai Puka vallavanema toolil istuda vähem kui kolm kuud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaanuari algul esitas Puka endine vallajuht Heikki Kadaja maavanemale ettepaneku viia läbi haldusjärelevalve uue vallavanema valimise õiguspärasuse üle. Tänaseks on maavanem oma hinnangu andnud.

Pärast seda kui Puka toonane vallavanem Heikki Kadaja möödunud aasta lõpus volikogu umbusalduse järgselt ametist tagandati, kuulutas vald välja konkursi uue vallajuhi leidmiseks. Selle tulemusena esitati 22. detsembri istungil volikogule kaks kandidaati, kellest osutus valituks Tartumaalt Haaslava vallast pärit Lembit Luik, kes kaebuse ühe punkti põhjal ei olevat vastanud konkursi tingimustele.

Kaks nädalat hiljem saadeti maavanem Margus Lepikule ettepanek järelevalve algatamiseks uue vallavanema valimise korra ja kandidaadi nõuetele vastavuse osas. Kadaja poolt digitaalselt allkirjastatud dokumendis on viidatud, et eksitud on uue vallajuhi konkursi läbiviimise korra suhtes. Dokumendi lõppu oli lisatud viie volikoguliikme – Anu Uinti, Agris Possuli, Kalle Põldmäe, Juhan Matsari ja Heikki Kadaja – nimed.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles