Otepää sai värske lumikatte

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuutsekal lund jagub.
Kuutsekal lund jagub. Foto: Priit Tammemägi

Plusskraadid kipuvad küll talvele liiga tegema, kuid talvepealinnas Otepääl on sellele vaatamata ehe talveilm. Otepää on saanud värske lumikatte, suusamäed ja paljud talveatraktsioonid töötavad ning ootavad talvemõnude nautijaid.

Talveatraktsioonide omanikud on oma lumevarud lahti pakkinud ja kõik ettevalmistused külaliste vastuvõtuks on tehtud. Näiteks nentis Otepää Winterplace`i juhataja Siim Kalda, et pikk paduvihma periood sundis kolmapäeva õhtul neidki minema lumevarude kallale.

«Eesti talvesid arvestades peab olema igasugusteks olukordadeks valmis ning rõõm on teada anda, et Otepää Winterplace-is on lund tõesti palju,» märkis Kalda. «Snowtubingu rajad on väga heas olukorras veel nädalaid ning kelgumägi, iglukino, väikelaste tuubikarussell ja põhjapõder Rudolf pakuvad nii suurtele kui väikestele tõelist talvetunnet. Samuti on talviselt lumine ka ümbritsev loodus.»

Eesti suurimas talvepargis Otepää Winterplace`s leiavad huvitavaid talviseid tegevusi eri vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud.

Priit Tammemägi Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskustest ütles samuti, et mägede korrashoidmiseks tuli lumevarud kasutusele võtta. «Täna laotati Munakal viimased lumevarud laiali, kõik nõlvad on sõidetavad, öösel hakkame taas lund tootma nii Kuutsekal kui ka Munakal,» rääkis Tammemägi. «Kuutsekal ja Munakal teeb nädalavahetusel trenni meie vigursuusataja Kelly Sildaru.»

Suusatada saab Tehvandi 3kilomeetrisel kunstlumest suusarajal nii klassika- kui uisustiilis, rada on valgustatud kella 21ni. Nädalavahetusel on seoses võistlustega Tehvandi radadel piirangud. Huvilisi ootavad ka seitsme rajaga Tehvandi ja üheksa rajaga Veski Spordibaasi talvised kettagolfipargid.

Loodusturism.ee pakub Otepää piirkonnas seiklustegevust tõukekelkudel, matkasuuskadel ja lumeräätsadel. Pühajärvel on avatud ka jäärada tõukekelgutamiseks ning uisutamiseks.

Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas, et talvepealinn hoiab auga oma tiitlit ja lumevarusid. «Ootame kõiki talvemõnusid nautima juba sellel nädalavahetusel.»

Copy
Tagasi üles