Otepääl tulekul sportlik nädalavahetus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunamaraton
Saunamaraton Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viletsad ilmaolud nurjasid laupäeval ja pühapäeval toimuma pidanud rallivõistluse Otepää rahvasprint 2016 toimumise. Siiski on Otepääl tulekul sportlik nädalavahetus, millel on ka tugev meelelahutuslik alatoon juures.

Homme, 6. veebruari keskpäeval stardib Kääriku spordikeskuses Euroopa saunamaraton. Samas on ka finiš, kokkuvõtete tegemine ja autasustamine ning järelpidu ansambliga Regatt, mis on saunalistele tasuta. Maratoni korraldavad Otepää kultuurikeskus, saunaomanikud ja vabatahtlikud, toetab Otepää vald. Euroopa saunamaraton on EHE Lõuna-Eesti turismisündmuse 2015 nominent ning üks Otepää 900 aasta juubeli üritustest.

Kell 16 algab aga Kuutsemäel Eesti esimene talvine lennumasinate vettehüppevõistlus Red Bull Jump & Freeze. Korraldajate teatel on 25 registreerunud meeskonda ehitanud valmis vinged masinad ja pannud selga põnevad kostüümid, et maanduda Kuutsemäe nõlva pidi hüppega külma basseini.

Kohapeal sõidavad tiimid ühekaupa mäe nõlvast alla, maandudes vette. Võistlejate pingutusi hindab žürii ning olulised komponendid on loovus, hüpe ja publiku poolehoid.Mäest allatulekuks võib kasutada kõike alates lumelauast lõpetades madratsiga. Silmas tuleb pidada vaid seda, et hüppemasin peaks kannatama Kuutsemäest laskumist ning hoog võiks olla selline, et hüpe lõppeks basseinis.

Mäest võib alla tulla üksi või kahe sõbraga, lisavarustuseks võib olla kõik, millel pole mootorit.

Nii laupäeval kui pühapäeval leiavad Otepää spordihoones valla lahtised meistrivõistlused ilu- ja rühmavõimlemises. Seekordsed võistlused on korraldajate teatel järjekorras juba kuuendad. Kahel päeval asuvad võistlema võimlejad Tallinnast, Narvast, Pärnust, Viljandist, Elvast, Tartust ja muidugi Otepäält. Kokku võistleb kahel päeval 120 individuaalvõimlejat ja 37 rühmvõimlemise rühma.

Copy
Tagasi üles