Miljoneid jagus ka Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla 40 aasta vanused taotlejad võisid esmakordselt saada kuni 39 hektari eest toetust kõrgema ühikumääraga ehk lisaks ÜPT-le ja rohestamisele 19,87 €/ha. Foto on illustratiivne
Alla 40 aasta vanused taotlejad võisid esmakordselt saada kuni 39 hektari eest toetust kõrgema ühikumääraga ehk lisaks ÜPT-le ja rohestamisele 19,87 €/ha. Foto on illustratiivne Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Möödunud aasta kevadel said põllumehed ja loomapidajad taotleda kaheksat liiki uusi otsetoetusi ning nüüd on PRIA-l ka otsused ja väljamaksed tehtud: kokku määrati toetusteks 110 836 297 eurot.

Tingimused toetuste saamiseks olid varasemaga võrreldes palju muutunud ning mitu toetuseliiki päris uued. Suurim sihtgrupp on 14 836 ühtse pindalatoetuse (ÜPT) saajat, kellele määrati ligi 72,6 miljonit eurot 929 136 hektari hooldamiseks. Valgamaale jõudis seda toetust enam kui 3,15 miljonit.

«Paljud ÜPT saajad avastasid alles makse laekumise aegu, et tänavu oli ühikumäär varasemast madalam, aga lisaks maksti sama maa kohta ka kliimat ja keskkonda säästvate põllumajandustavade ehk niinimetatud rohestamise toetust,» selgitas otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trell suurimat muudatust.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles