Rehepapi filmimine jõudis Eesti pinnal lõpule

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi ühe peategelase Hansu (Jörgen Liik) näoilmeid ja liikumist lumemehe sulamise hetkel koordineeris režissöör ja stsenarist Rainer Sarnet otse kaamerapilti vaadates.
Filmi ühe peategelase Hansu (Jörgen Liik) näoilmeid ja liikumist lumemehe sulamise hetkel koordineeris režissöör ja stsenarist Rainer Sarnet otse kaamerapilti vaadates. Foto: Taavi Niittee

Eelmise nädala lõpus ja käesoleva alguses käisid Karula rahvuspargis viimased kodumaised filmivõtted, mis lubavad juba tuleval sügisel Andrus Kiviräha «Rehepapi» surematule kinolinale tuua.

Karulas Mäeküla talu tiigi juures filmiti esmaspäeva õhtupoolikul üles stseen, kus filmi peategelane Hans, keda kehastab Jörgen Liik, leiab armastatu südame võitmiseks meisterdatud lumemehe eest praktiliselt sulanuna. «Lumemees lubab viimastel hetkedel Hansule, et jutustab sulaveena tema armuloost tervele ilmale,» kirjeldas filmi produtsent Katrin Kissa stseeni tausta.

Kissa kinnitas, et tolle päeva pea olematud lumeolud sobituvad stseeni ideaalselt, kuna just nagu kevadise sula ajal, kattis maapinda õhukene lörtsikiht. «Suurema lumega tegime kõik vajalikud võtted juba ära,» rääkis Kissa, kelle sõnul on kusagil pool filmist üles võetud just Karula rahvuspargi metsades ja põldudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles