Otepääl pannakse laupäeval saunad küdema

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa saunamaraton
Euroopa saunamaraton Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Talvepealinnas Otepääl saab 6. veebruaril teoks 7. Euroopa saunamaraton. Registreerunud on paarsada võistkonda, lisaks paarkümmend välismaist tiimi.

Kui ilmaolud kipuvad muudele talispordiüritustele saatuslikuks saama, siis saunamaratoni see oht ei ähvarda – jääaukude asemel saavad saunalised karastuda külmas vees. Maratoni peakorraldaja, Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter ütles, et osaleda soovijaid oli sellel aastal väga palju ning kõik kahjuks starti ei pääse.

«Otepää saunaomanikel on laupäeval käed-jalad tööd täis, sest kütte pannakse paarkümmend piirkonna sauna,» sõnas Ginter. Nagu traditsiooniks saanud, valivad saunalised ka sellel aastal lemmiksauna – see saab auhinnaks suitsuahju. Vallalt on parimatele saunadele preemiaks küttepuud. Peaauhind on kümblustünn, lisaks on hulgaliselt muid auhindu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles