Ettevõtete maksekäitumine aastaga halvenes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem olid nii äripartneritele kui riigile võlgu majutus- ja toitlustussektoris tegutsevad firmad. Äriparneritele oli võlgu 156 ettevõtet ehk 6,5 protsenti ja riigile 251 firmat ehk 10,5 protsenti ettevõtete koguarvust. Foto on illustratiivne.
Kõige rohkem olid nii äripartneritele kui riigile võlgu majutus- ja toitlustussektoris tegutsevad firmad. Äriparneritele oli võlgu 156 ettevõtet ehk 6,5 protsenti ja riigile 251 firmat ehk 10,5 protsenti ettevõtete koguarvust. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi ettevõtete maksekäitumine Eestis üldiselt aastaga halvenes ning kasvasid nii äripartneritele kui riigile võlgu jäädud summad, on Valgamaa oma positsiooni selles pingereas hoopis parandanud.

Krediidiinfo koostatud Eesti ettevõtete maksekäitumise 2015. aasta teise poole statistikast selgub, et maksehäirete ehk ettevõtete omavaheliste võlgade summa kasvas 23 protsenti, moodustades kokku veidi üle 54 miljoni euro. Keskmise maksehäire suurus oli 997 eurot.

Maksehäirete kogusummast 67 protsenti kuulub kinnisvarasektorile, kus võlad kasvasid aastaga poole võrra. Need suurenesid ka ehituses, majutuses ning toitlustuses: kolm sektorit andsid 77 protsenti maksehäirete kogusummast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles