Tuli nõudis Valgamaal kaks ja vesi viis inimelu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe inimese elu nõudis ka augustis Valgas Vabaduse tänava hoones lõõmanud tulekahju.
Ühe inimese elu nõudis ka augustis Valgas Vabaduse tänava hoones lõõmanud tulekahju. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet sai mullu Valgamaalt 829 väljakutset, millest 101 olid küll ekslikud. Iga kuues väljakutse oli seotud tulekahjuga. Tules kaotas Valgamaal statistika kohaselt elu kaks ja vees viis inimest.

Oluliselt kasvasid eelmisel aastal väljakutsed loodusjõududest põhjustatud juhtumitele, eelkõige puude teelt eemaldamisele. Neid oli 101, aasta varem 43. Loomi-linde tuli päästjatel abistada 18 korral.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo info põhjal oli mullu maakonnast väljakutseid tulekahjudele kolmandiku võrra vähem kui ülemöödunud aastal. 117 väljakutsest tulekahjule oli 21 korral tegu eluhoonete tulekahjudega. 2014. aastal oli selliseid põlenguid maakonnas 16. Mootorsõidukeid oli tules üheksal korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles