Selgusid teaduslahingu finalistid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Valgamaa 2015.a eelvoorust.
Foto Valgamaa 2015.a eelvoorust. Foto: Erakogu

15 Eesti maakonnas ja Tallinnas said 25. – 29. jaanuaril teoks Teaduslahingu eelvoorud, kus 7.– 9. klassi kolmeliikmelised võistkonnad lahendasid teadust ja igapäevaelu ühendavaid praktilisi ülesandeid. Järgmise sammuna alustavad 16 võistkonda uurimistööga, mida esitletakse 15. aprillil lõppvõistlusel Tartus.

Eelvoorudes lahendasid võistkonnad iga päev erinevaid ülesandeid. Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli tudengite poolt koostatud väljakutsed olid seotud toiduainete tehnoloogiaga, füüsikaga, arstiteadusega, geoloogia, põllumajandusega jne.

«Parajaks pähkliks osutus vastavalt joonisele hoone maketi ehitamine,» arvas Teaduslahingu väejuht Marge Thetloff ülesannete keerukustasemest rääkides. Ta lisas, et kõige paremini õnnestus võistkondadel banaanist DNA eraldamine. Mitmes maakonnas lahutas esimest kohta teisest vaid pool punkti.

Teaduslahingu superfinaalis 15. aprillil tuleb lisaks ülesannete lahendamisele esitleda ka oma uurimistööd. Kõigile huvilistele on avatud ka teaduse populariseerijaid ühendav Teaduskorrus ning oodata on põnevaid ettekandeid ja esitlusi.

Superfinaalis võtavad mõõtu 15 maakonna ja Tallinna võistkonnad. Valgamaad esindab võistkond «Elektrontrio» Valga põhikoolist.

Teaduslahingu peakorraldaja on Eesti ülikoolide tudengite ühendus Elus Teadus, mille peamine eesmärk on tutvustada maa ja toiduga seotud valdkondi ning loodus- ja tehnikateadusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles