Rahva ühtsuse erakond soovib iivet tõsta abortide vähendamise teel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse saamine. Foto on illustratiivne.
Lapse saamine. Foto on illustratiivne. Foto: Dimitri Kotjuh

Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) volikogu arutas laupäeval riigi ees seisvaid olulisi teemasid ja käis välja idee, et iibe tõstmiseks ning demograafilise katastroofi vältimiseks tuleb vähendada abortide arvu.

"Meid teeb murelikuks ligi 7000 aborti aastas," sõnas RÜE aukohtu esimees Hillar Viks. "Kui vähendada abortide arvu, saaksime juba ainuüksi sellega loomulikul teel tõsta iivet tuhandete laste võrra aastas. Arutasime erinevate stiimulite vajadust, mis aitaks vähendada abortide arvu."

"Kindlasti on vaja keskenduda tugiteenuste kättesaadavusele ja tagada riigipoolne toetus kõikvõimalike professionaalsete ja vabatahtlike ühingute arengule, kes nõustavad ja toetavad raseduskriisis ja muul moel kahevahel olevaid naisi, kelle puhul oleks lapse sünnitamine ja kasvatamine piisava toetuse korral võimalik," rääkis RÜE volikogu aseesimees Jane Snaith. "Seejuures tuleb läbi vaadata ka lastega perede toetamise hetkel kehtiv korraldus. Palju rohkem annaks teha, et lapsevanem peaks lapse sünnitamist turvaliseks sammuks."

RÜE volikogu otsustas ka, et alustatakse rahva allkirjade kogumise kampaaniat presidendi otsevalimiste nõudmiseks, sest presidendi valimiste praegune kord ei ole vastuvõetav. 

"Olukord, kus president otsustatakse kitsas ringis mõne erakonna tagatoas, ei väljenda rahva tegelikku tahet. Seetõttu pooldame presidendi otsevalimisi ja vastavate muudatuste tegemist põhiseaduses ja teistes seadustes," ütles erakonna Tallinna ja Harjumaa ringkonnajuht Priit Kuld.

"Tänane president on näide sellest, mis juhtub riigipeaga, kes sõltub ühe või kahe erakonna tagatoa tahtest. President on vältinud sekkumist Eesti riigi jaoks olulistesse küsimustesse ning ükskõikselt pealt vaadanud valitsuskoalitsiooni sisemisi konflikte. Riigipeana peaks ta seisma selle eest, et Eestis oleks teo- ja vastutusvõimeline valitsus ning võtma juhtiva rolli istuva valitsuse tagasikutsumise algatamiseks," selgitas RÜE volikogu liige Marek Tohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles