Kooli viimased kümnendikud: õppetükid peavad selged olema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaike-Liine Rehkalt ja Sander Haas jäävad Tsirguliina kooli ajalukku kui viimased gümnasistid, kes lõpetavad keskkooli 2018. aasta kevadel. Noored ise kahe õpilasega klassis probleemi ei näe ning on arvamusel, et õpitulemused sõltuvad ikka iseendast ja tahtest õppida. Koostöö õpetajaga olevat aga palju parem, kui suurema õpilaste arvuga klassis.
Vaike-Liine Rehkalt ja Sander Haas jäävad Tsirguliina kooli ajalukku kui viimased gümnasistid, kes lõpetavad keskkooli 2018. aasta kevadel. Noored ise kahe õpilasega klassis probleemi ei näe ning on arvamusel, et õpitulemused sõltuvad ikka iseendast ja tahtest õppida. Koostöö õpetajaga olevat aga palju parem, kui suurema õpilaste arvuga klassis. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Vaike-Liine Rehkalt ja Sander Haas on Tsirguliina keskkooli viimased kümnendikud – sügisel koolis 10. klassi enam ei avata.

Tõlliste vallavolikogu võttis detsembrikuisel istungil vastu otsuse korraldada Tsirguliina keskkool ümber põhikooliks 2018. aasta septembrist. Kooli gümnaasiumiastme tegevus lõpetatakse järk-järgult kahe järgneva õppeaasta jooksul. Tänavu 10. klassi enam ei avata ning 2017. aastal ei avata ka 11. klassi.

Kooli direktor Heikki Järlik ütles, et tema on juba aastaid taolist otsust oodanud ja seepärast on ka selle toetaja. «Olen juba ammu olnud seisukohal, et taolised väikese õpilaste arvuga klassid ei ole majanduslikult mõttekad, sest õpetajale peab ikkagi sama suurt palka maksma – ükskõik, kas klassis lapsi kaks või 20. Nagu mujalgi koolides, väheneb ka meie koolis laste arv pidevalt,» sõnas Järlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles