2016 – õnne ja õnnestumiste aasta?

, Riigikogu liige, Reformierakonna Valgamaa piirkonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Mälberg
Meelis Mälberg Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Aastanumber on vahetunud ja ette võetud uus kalender, mis enamuses koosneb veel valgetest lehtedest ja mille päevi alles tuleb hakata sisuga täitma. Seda ikka nii, et aasta tuleks tegus ning paraneks nii riigi kui iga siinse elaniku heaolu.

2015. aasta kohta saame öelda, et lootsime küll paremat, aga oleks võinud minna ka oluliselt hullemini. Jah, majanduskasvu prognoose hinnati järjest allapoole. Samas laekus riigieelarvesse üle 130 miljoni euro loodetust enam. Selle taga on maksudistsipliini paranemine, mis tähendab omakorda ausamat konkurentsi kõigile turuosalistele ja riigile rohkem raha, mida kasutada investeeringuteks, pensionideks, peretoetusteks.

Kuidas edasi? Valitsuse ja parlamendisaadikute ees on mitu suurt eesmärki, mis aasta jooksul otsustamist ja elluviimist vajavad. Esiteks haldusreform. Sellest on räägitud palju, toodud välja plusse ja miinuseid ning tehtud lugematult analüüse. Nüüd on otsuste tegemise aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles