Üha enam lõunaeestlasi ostab napsu Lätist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alko 1000 kauplus Eesti-Läti piiril endises piiripuntki hoones.
Alko 1000 kauplus Eesti-Läti piiril endises piiripuntki hoones. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kange alkoholi tootja ja maaletooja Liviko kavatseb tänavu veebruarist jõustuva alkoholiaktsiisi 15protsendilise tõusu tõttu viia järjest rohkem äritegevust Lätti. Ettevõte ei välista ka oma poodide avamist Lätis.

«Näeme Lätis oma jookide müümise nimel tõsiselt vaeva ja teeme seda tulevikus veelgi rohkem. Kuna Eestis pole aktsiisitõusu lõppu näha, peame oluliseks, et me joogid oleks seal hästi esindatud. Me ei välista tulevikus ka oma poodide avamist seal,» märkis Liviko juht Janek Kalvi. Ta tõi välja, et pärast veebruarikuist aktsiisitõusu on Lätis alkohol keskmisel 3-4 eurot odavam.

Kalvi sõnul on juba tänaseks tekkinud Eesti-Läti piiril aktiivne kaubandus, kus lõunaeestlased käivad Lätist alkohoolseid jooke ostmas. «Ja kui viina hind suureneb, see trend aina süveneb. Eeldan, et piiriäärne kaubandus hakkab tõeliselt buumima sel suvel,» märkis Kalvi. Ta lisas, et tõenäoliselt hakkavad ka Kesk-Eesti inimesed järjest enam Lätist alkoholi ostma.

«Juba praegu on näha, et suurte pidustuste ajal on Eesti piiriäärsetel aladel alkoholimüük sisuliselt kokku kuivanud,» ütles Kalvi. Ta märkis, et näiteks Valgas jäävad alkoholiriiulid vahel pikaks ajaks täitsa puutumata, kuna inimesed ostavad alkoholi lihtsalt Valkast.

Kalvi sõnul puudub Eesti valitsusel plaan, kuidas Eesti majandust ja ettevõtteid turgutada. «Esimene soovitus oleks mul lihtsalt neile see, et ärge lihtsalt tehke midagi, et Eesti ettevõtete konkurentsivõimet halvata. See on ikka ennekuulmatu, mida valitsus praegu korraldab,» lisas Kalvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles