Poodlejate raha jõuab taas haiglateni

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu andis Valga Selver Valga haigla ravijuhile Kristel Kivisillale üle sümboolse tšeki 3068 eurole. Tänavu on summa veelgi suurem.
Mullu andis Valga Selver Valga haigla ravijuhile Kristel Kivisillale üle sümboolse tšeki 3068 eurole. Tänavu on summa veelgi suurem. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Lähinädalatel antakse kuueteistkümnes haiglas üle heategevusprojekti «Koos on kergem» käigus kogutud rekordilised 113 500 eurot.

Juba 13. aastat korraldatud projekti käigus kogusid kõik Selverid heategevuseks raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale. Haigeid lapsi sai toetada iga poeskäigu, šokolaadide ja teiste kampaaniatoodete ostu ning müntide annetuskasti jätmisega.

Toetussummad kasvasid kõikides maakondades. Kokku koguti raha üle 9000 euro mullusest rohkem. Kõige enam, ligi kolmandiku, suurenes toetussumma Narva haiglale. Tublisti kasvas toetus ka Ida-Viru keskhaiglale, Põlva, Pärnu ning Tartu haiglatele.

Suurim toetussumma, ligi 38 000 eurot, läheb Tallinna lastehaiglale vastsündinute osakonda püsiva positiivrõhu seadme CPAP ostuks. Tartu Ülikooli kliinikum kasutab kogutud 15 600 eurot rinnapumpade ja soojendusmadratsite ostuks.

Maakonnahaiglad plaanivad osta väikeste patsientidele elustamislaudu, venoskoope, tümpanomeetreid ja muid meditsiiniseadmeid ning parandada lasteosakondade olmetingimusi. Valga haigla kasutab kogutud 3289 eurot laste taastusravi abivahendite ostuks.

Selveri keti juht Kristi Lomp tänas kõiki kliente, koostöö- ja meediapartnereid, kes lõppenud heategevusprojektis osalesid. «Suurt rõõmu valmistab, et iga aastaga tuleb toetajaid juurde ning toetussumma kasvab,» ütles Lomp. «Häid inimesi on meie ümber ikka väga palju ning heategijatele lisab hoogu kindlasti teadmine, et toetusega saab aidata just oma kodukoha haiglas olevaid lapsi. Aitäh veel kord kõigile ostjatele ja partneritele suure panuse eest!»

«Koos on kergem» heategevusprojekt hõlmas perioodi 3. novembrist 4. jaanuarini. Olulise panuse andsid ka kampaaniapartnerid Kalev, Prike, Tere ja Svensky, kes toetasid kampaaniat kena summaga ning kelle tooteid ostes kasvas heategevuseks minev summa veelgi. Kokku toetatakse üle Eesti 16 haiglat ja haiglate lasteosakonda.

Aastate jooksul on kogutud toetusi enam kui 700 000 euro eest, mis on läinud haiglate vahel jagamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles