GALERII: Kunstniku looklev rada kutsub kaasa rändama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgalasest kunstnik Henn Soopalu on näitusele välja pannud enam kui sada maali rohkem kui pool sajandit kestnud loomeperioodist.
Valgalasest kunstnik Henn Soopalu on näitusele välja pannud enam kui sada maali rohkem kui pool sajandit kestnud loomeperioodist. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Esmaspäevast on kunstihuvilistel põhjust Valga kultuurikeskusse põigata, sest kohalik kunstnik Henn Soopalu on seal näitusele pannud enam kui sada maali üle poole sajandi kestnud loometeest.

Kui läksin esmaspäeva keskpäeval kultuurikeskusesse uudistama Henn Soopalu isikunäitust, sattusin seal kokku äsja näituse ülespaneku lõpetanud kunstnikuga. Tagasihoidliku inimesena ei armasta Soopalu tähelepanu ja seepärast ei soovinud ta ka pidulikku näituse avamist ning arvas, et kes soovivad tema loominguga tutvuda, leivad ise tee kultuurimajja.

Maalid on üleval teatrisaali fuajees ja ovaalsaalis. Näitust külastav vaataja saab ülevaate kunstniku üle poole sajandi kestnud loometeest. Maalidel on kujutatud loodust ja linnavaateid, puid, lilli, maju ja inimesi. Minu lemmik näitusel oli kolmest maalist koosnev töö «Kuumast suvest sai järsku sügis», mis valminud 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles