Noored vabatahtlikud käisid pealinnas tunnustust saamas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustuse pälvis teiste seas Paul Poderat.
Tunnustuse pälvis teiste seas Paul Poderat. Foto: Valga maavalitsus

Valgamaa tublid noored vabatahtlikud käisid 22. jaanuaril õppereisil Tallinnas.

Päev algas Euroopa Liidu Majas, kus noortega kohtus Riigikogu liige Tanel Talve, kes tegi ettekande vabatahtlikust tegevusest. Pagulastest Euroopa Liidus ja migratsioonist rääkis Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni liige Mihkel Raud.

Pärast ettekandeid tunnustati 2015. aasta kõige silmapaistvamaid Valgamaa vabatahtlikke, kelleks olid Laura-Maria Kiiser, Paul Poderat ja Beryt Paidra. Lisaks eelmainitutele sai tunnustuse ka Valga põhikooli 7.a klass, kus kõik õpilased olid eelmisel aastal seotud vabatahtliku tööga.

Üheskoos külastati veel Lennusadamat ja Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory. Osalejate sõnul oli päev põnev, inspireeriv ja vaheldusrikas.

Reisi korraldas Europe Directi Valgamaa teabekeskus koostöös Valga maavalitsuse, Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla, Kaitseliidu Valgamaa maleva, Valga avatud noortekeskuse ja Valgamaa Rajaleidja keskusega. Ettevõtmist rahastasid Euroopa Liit ja riigikantselei.

Alates 2010. aastast on Valgamaal väljastatud Tankla vabatahtliku passi. Tegemist on maakonna 13–26aastastele noortele suunatud passiga, kuhu saab jäädvustada olulise töökogemusena kõik vabatahtlikus korras tehtud tegemised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles