Lumelisa pani teehooldajate võimed proovile

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval alla sadanud lumi andis tööd nii teehooldajatele, krundiomanikele kui kojameestele. Mõnel pool tegi see keeruliseks ka jalakäijate liiklemise. Näiteks kurtis Valgamaalase toimetusse helistanud proua, et vanematel inimestel oli mitmel pool Valgas eile hommikul lumerohkuse tõttu päris raske liikuda.
Pühapäeval alla sadanud lumi andis tööd nii teehooldajatele, krundiomanikele kui kojameestele. Mõnel pool tegi see keeruliseks ka jalakäijate liiklemise. Näiteks kurtis Valgamaalase toimetusse helistanud proua, et vanematel inimestel oli mitmel pool Valgas eile hommikul lumerohkuse tõttu päris raske liikuda. Foto: Taavi Niittee

Seda, et viimasel ajal lumele üha lisa näib tulevat, ei tohiks enam kedagi üllatada. Kuid kas ja kuidas lumikattest tingitud kehvad tänava- ja maanteeolud meie igapäeva elu mõjutada võivad?

Riikliku ilmateenistuse kodulehelt saab teada, et kõige raskema lumekoorma all on meie riigi põhjaosa, kus lumikate kohati juba enam kui 40sentimeetrist sügavust näitab. Valgamaal jääb see pärast pühapäevast suurt sadu 20 ja 25 sentimeetri vahele. Ilmaprognoosid lubavad seevastu käesolevaks nädalaks hoopis soojakraade ja märjemat sorti sademeid.

Kuna lumi, jää ja lörts mõjutavad vahest enim meie maanteedel liiklevaid autojuhte ja bussiliine, võtsime ühendust maanteeameti hooldusosakonna ja Valga maavalitsuse ühistranspordi spetsialistidega ning küsisime nende hinnangut maakonna teeoludele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles