Riigikogu otsus annab jõudu võitlust jätkata

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanaiselikult sirgjooneline Hellenurme veskiemand Mae Juske ajaloolise veski ja pikka vägikaikavedu näinud veskitammi juures lõppenud aasta detsembris. Tänaseks on asjad veidi selginenud ja võib öelda, et imepisike lootuskiirgi paistab.
Maanaiselikult sirgjooneline Hellenurme veskiemand Mae Juske ajaloolise veski ja pikka vägikaikavedu näinud veskitammi juures lõppenud aasta detsembris. Tänaseks on asjad veidi selginenud ja võib öelda, et imepisike lootuskiirgi paistab. Foto: Mihkel Maripuu

Hellenurme vesiveski omanik Mae Juskele, kes oli sunnitud enda valduses oleva kultuuripärli kaitseks pöörduma õiguskantsleri poole, tuli Riigikogult kergendust pakkuv otsus.

Parlament langetas neljapäeval 76 poolthäälega otsuse muuta veeseadust nii, et tekiks kaalutlusruum eriolukordade lahendamisel. Vastava ettepaneku oli teinud õiguskantsler Ülle Madise.

«Kes ei ole seal veskis käinud, käige ära,» oli Madise soovitus Riigikogu ees. «Tegemist on tõesti ainulaadse ajaloolise vesiveskiga, kus tänagi ajaloolisel viisil jahvatatakse jahu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles