Sugulased meenutasid lossis tuntud kirjameest

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aset leidis ka ettelugemisvõistlus, kus panid end teiste seas proovile Priimetsa kooli õpilased. Esikoha võitis katkendi «Toomas Nipernaadist» esitanud 7.b klassi noormees Viktor Tsõs (paremal). Lisaks teda esindas kooli Mark Anissimov, mõlema õpetaja oli Reet Karbik.
Aset leidis ka ettelugemisvõistlus, kus panid end teiste seas proovile Priimetsa kooli õpilased. Esikoha võitis katkendi «Toomas Nipernaadist» esitanud 7.b klassi noormees Viktor Tsõs (paremal). Lisaks teda esindas kooli Mark Anissimov, mõlema õpetaja oli Reet Karbik. Foto: Sirje Lemmik

Laupäeval kogunesid Sangaste lossi kirjandushuvilised ning kirjanik August Gailiti sugulased, et meenutada läheduses Kuiksillal sündinud ja kasvanud kirjamehe elu ja loomingut.

«August Gailit oli minu vanaonu – vanaema vend. Ta oli esimene Eesti kirjanik, keda mina teadvustasin ning kelle raamatuid hakkasin kodus varakult lugema,» rääkis tuntud näitleja ja lavastaja Ago-Endrik Kerge.

Galiti 100. sünniaastapäevaks 1991. aastal jõudis Vanemuise teatri, mille kunstiline juht Kerge tollal oli, lavale kirjaniku teose «Kas mäletad, mu arm» ainetel valminud lavatükk. «Vaatajateni toodi nostalgiline mälestus Eesti Vabariigi ajast. Märkimist väärib, et minu vanaonugi oli poolteist aastat Vanemuise teatris kunstiline juht,» meenutas Kerge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles