Korterite üüriturul ületab nõudmine pakkumise

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Valga ilme on aasta-aastalt muutunud kaunimaks, ei ole see kinnisvaraturul positiivseid muutusi kaasa toonud. Endiselt on korterite-majade müügihinnad vabariigis ühed madalaimad. Nõutavaim piirkond on ostjate seas Pedeli-äärne, kuhu soovitakse kõige enam omale eluaset soetada.
Kuigi Valga ilme on aasta-aastalt muutunud kaunimaks, ei ole see kinnisvaraturul positiivseid muutusi kaasa toonud. Endiselt on korterite-majade müügihinnad vabariigis ühed madalaimad. Nõutavaim piirkond on ostjate seas Pedeli-äärne, kuhu soovitakse kõige enam omale eluaset soetada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi kortereid on Valgas müügis üsna palju, tunnevad ostjad puudust ühetoalistest eluasemetest. Üüriturg on kokku kuivanud, äripindasid pakutakse aga nii müügiks kui üürile enam, kui on nõudlust.

Pindi Kinnisvara Valga kontori maakleri Hans Heinjärve sõnul oli 14. jaanuari seisuga Valgas pakkumisel 108 korterit, millest 40 müügiga tegeleb Pindi. Maatükke on müügis 14, Pindi käes 13. Äripindu on müügis 25 ja üürile anda 39. Neist 56ga tegeleb Pindi. Üürile oli anda aga ainult kaks korterit: kahe- ja kolmetoaline.

Maakleri sõnul Valgamaa kinnisvaraturul aastataguse ajaga positiivset muutust pole toimunud. «Juba 2010. aastast peale on korteri ruutmeetri hind püsinud muutumatuna väga madalal tasemel ehk 100 euro ümber. Samal hinnatasemel on müügihind veel Kohtla-Järvel ja veidi kõrgem Jõgevamaal,» selgitas Heinjärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles