Maratonile minejate hulk võib jääda mullusest väiksemaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu suusamaraton
Tartu suusamaraton Foto: Postimees/Scanpix

Vähem kui kuu on jäänud 44. Tartu Maratoni stardini. Eesti talviseks laulupeoks kutsutav spordisündmus leiab sel aastal aset 21. veebruaril. Korraldajad on lumelisa ootuses, kuid tänase seisuga on Tartu Maratoni rada juba suusasõpradele treenimiseks avatud.

«Rada on sellises seisus, et kannatab vanema suusaga täies pikkuses läbi sõita, ka klassikalises tehnikas,» ütles pearajameister Assar Kütt täna lõunal. «On ilusamaid kohti ja kehvemaid kohti, aga üldiselt on rada ühtlase 10–15sentimeetrise lumekihi all. Suusasõbrad on oodatud rajale harjutama. Nüüd oleks vaja veel natuke sula, mis rajapõhja kõvemaks teeks ja kindlasti lisalund, et rada suuremat inimeste massi kannataks».

«Kui Tartu Maraton peaks toimuma sel nädalavahetusel, siis maraton ära ei jääks,» kommenteeris raja olukorda võistluste direktor Indrek Kelk. «Kuid selge on see, et kvaliteetse võistluse korraldamiseks rajal lund veel napib».

44. Tartu Maratonile oli neljapäevastel andmetel registreerunud 4196 suustajat – 3416 63km distantsile ja 780 31km omale. Seda on vähem kui paaril-kolmel viimasel aastal samal ajal.

«Oleme oma registreerunute arvu poolest kuskil 2009. aasta tasemel praegu. Mõnevõrra väiksem registreerunute arv on ilmselt põhjendatav sellega, et talv saabus Eestisse päris hilja ja kindlasti on paljud maratonisõbrad veel äraootaval seisukohal,» lisas Kelk.

Ta lisas, et lumeolud on Eestis üldiselt oluliselt paremad kui kahel eelmisel aastal samal ajal ning harjutamiseks jagub kohti igal pool. «Meile on väga oluline, et üle Eesti on head treenimisolud. See lisab inimestesse usku, et Tartu Maraton saab toimuma harjumuspärases headuses».

Korraldajate optimismile annab alust ka järgmise kuu ilmaennustus, mis lubab Lõuna-Eestisse lumelisa ja külmade ilmade jätkumist.

Valgamaalasele teadaolevalt on aga mõneski inimeses osalemise suhtes kõhklusi tekitanud ka varasemast kopsakam osalustasu.

44. Tartu Maratonil, mis toimub 21. veebraruil, on kavas 63km ja 31km pikkused distantsid. Soodsam registreerimine on avatud kuni 31. jaanuarini. Sama päevani saab soodsamalt ka 5. Tartu Teatemaratonile ja Avatud Raja sõidule, mis toimuvad nädal varem ehk 14. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles