Alar Nääme esialgu ametist taanduda ei kavatse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kesklinna valitsuse linnaosavanem Alar Nääme ei nõustu väitega, nagu oleksid mainitud üritused valimiskampaania osa.
Tallinna Kesklinna valitsuse linnaosavanem Alar Nääme ei nõustu väitega, nagu oleksid mainitud üritused valimiskampaania osa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna Kesklinna halduskogu otsusest hoolimata ei vabasta linnapea kohuseid täitev keskerakondlane Taavi Aas ametist parteikaaslasest Kesklinna vanemat Alar Näämet, kellele prokuratuur on esitanud omastamissüüdistuse.

«Eestis kehtib süütuse presumptsioon ja enne lõplikku kohtulahendit ma ei kiirustaks kedagi enneaegselt süüdi mõistma,» ütles Aas neljapäeval. «On piisavalt näiteid, kuidas inimene võib saada süüdistuse, aga mõne aja pärast selgub, et ta polnudki süüdi.»

Nääme ise leiab, et Kesklinna halduskogu otsus näitab vaid selle liikmete meelsust ning ta ei kavatse sellele kuidagi reageerida. «Arvan, et see oli ettepanek linnavalitsusele. Mina olen öelnud, et ei kavatse Kesklinna vanema kohast taganeda. Arvan, et meil Eestis kehtib süütuse presumptsioon ja enne kui mind pole süüdi mõistetud, ma ei näe selleks põhjust,» sõnas Nääme.

Küsimusele, kas ta kavatseb ametis olla riigikohtu süüdimõistva otsuseni, nagu käitusid keskerakondlased Priit Toobal, Lauri Laasi ja Ester Tuiksoo, ütles Nääme, et need juhtumid pole võrreldavad. «Kõik võib olla, ma pole hiromant, et ennustada,» lisas ta.

Tallinna Kesklinna halduskogu avaldas möödunud nädalal Näämele umbusaldust. Tema umbusaldamise poolt hääletas 11 ja vastu oli viis halduskogu liiget.

Linnaosade halduskogude otsused on soovituslikud. Tallinna volikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto avaldas seejärel lootust, et Aas vabastab Nääme ametist. «Loodame, et Aas võtab arvesse halduskogu otsuse ning vabastab Nääme koheselt ametist, et ta saaks keskenduda oma õiguste kaitsmisele kriminaalprotsessis,» ütles Matto.

Nääme ametist vabastamise vajadust rõhutasid ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajad.

Riigiprokuratuur süüdistab endist Valga aselinnapead Näämet omastamises ligi 2800 euro ulatuses. Süüdistuse kohaselt vältis Nääme valimiskampaaniaks isikliku raha kasutamist ja korraldas Valga kultuurikeskuses ürituse Tallinna Kesklinna valitsuse kulul. Süüdistuse järgi tasuti Kesklinna valitsuse eelarvest ürituste üüri-, kuid ka transpordi-, toitlustamise-, muusika- ja tehnika rendi arveid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles