Poodides annavad tooni Läti pikanäpumehed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad Valga Säästumarketi ees arvatavat poevarast ära viimas. Suurt probleemi pikanäpumehed selles poes siiski ei kujutavat.
Korrakaitsjad Valga Säästumarketi ees arvatavat poevarast ära viimas. Suurt probleemi pikanäpumehed selles poes siiski ei kujutavat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga suurpoodide esindajate sõnul maakonnakeskus varguste rohkusega silma ei paista. Küll aga sellega, et mõnel pool moodustavad pikanäpumeestest enamiku naaberiigi elanikud.

Valga Rimi kaupluse juht Kersti Kond kinnitas, et suurem osa mullu tabatud varastest tuli üle piiri lõunanaabrite juurest. "Varguste arvus aastate jooksul olulist muutust märgata pole. Teenindajatele ja turvameeskonnale on mõnigi nägu juba tuttav ning seega on neil kaupluses võimalik paremini silma peal hoida. Varaste saagiks langevad enamasti alkohol ja maiustused."

Võrreldes Tallinna ja Harjumaaga on Valga Rimis ja samasse ketti kuuluvas Säästumarketis varguste arv siiski väga väike, lisas Rimi Eesti Food AS kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles