Juhtkiri: ambitsioonikas plaan

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Jaanus Lensment / Postimees / Scanpix

Viimasel ajal on Eestis palju kurdetud, et riigil puuduvad pikemaajalised eesmärgid. Peaminister Taavi Rõivas kuulutas mullu jaanuaris küll, et Eesti suur eesmärk on olla uus põhjamaa, ent üldsõnalisuse tõttu on väljaütlemine rohkesti kriitikat pälvinud.

Otsekui vastukaaluks käis Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Margus Tsahkna laupäevasel erakonna visiooniüritusel välja konkreetsema mõtte, et 25–30 aasta pärast võiks end eestlaseks pidavate inimeste arv olla kaks miljonit.

Kuigi ka see väljaütlemine on langenud kriitikarahe alla, tuleb Tsahknat julge nägemuse väljakäimise eest tunnustada. Nagu tõdes Postimehes Tallinna Ülikooli Eesti demograafia keskuse juhtivteadur Allan Puur, aitavad julged mõtted ühiskonda edasi viia. Ta lisas, et pole tark väljakäidud mõtet lammutama hakata enne, kui visiooni pakkujad pole jõudnud ise põhjalikumalt läbi arutada, kuidas eesmärgi poole liikuma hakatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles