Pühajärvel valmib tõukekelgurada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukekelguga sõitmine on jõukohane kõigile. See ei nõua mingit füüsilist ettevalmistust ega varasemat kogemust –  lükka ainult ühe jalaga hoogu ning lase jääl ennast kanda. Seda demonstreerivad ka tõukekelgumatkade korraldaja Imre Arro (vasakult), loo autor ja Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.
Tõukekelguga sõitmine on jõukohane kõigile. See ei nõua mingit füüsilist ettevalmistust ega varasemat kogemust – lükka ainult ühe jalaga hoogu ning lase jääl ennast kanda. Seda demonstreerivad ka tõukekelgumatkade korraldaja Imre Arro (vasakult), loo autor ja Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile alustas OÜ Loodusturism koostööpartnerite ja Otepää valla abiga Pühajärve jääle matkaradade sisseajamist. Matkata saab nii tõukekelkudel kui uiskudel.

Tõukekelgumatkade ühe eestvedaja Imre Arro kinnitusel on rada avatud kõikidele talispordisõpradele. «Sõita saavad siin kõik ja kellelegi piire me ette ei sea. Neljapäeval saime keskkonnaametilt kooskõlastuse ning ka  RMKga on leping sõlmitud. Ligi kümne kilomeetri pikkuse ja kolme meetri laiuse matkaraja rajamisel kopeerisime kaldajoont ning tugineme oma varasematele kogemustele.»

Et üle järvejää sõidavad ka mootorsaanid, mille rada ristub matkarajaga, pannakse Arro sõnutsi välja ka vastavad hoiatussildid. «Kuigi rada on soovitatav kasutada päevavalgel, on hoiatussildid nähtavad ka pimedas,» lisas mees. Rajatav matkarada on avatud kõikidele soovijatele ja kellel endal jäämõnude nautimise varustust ei ole, saab seda peagi laenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles