Energeerikafirma vaidlustas võrgutööde hanke

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi kõrvaldab kõikjal Eestis rikkeid
Elektrilevi kõrvaldab kõikjal Eestis rikkeid Foto: Elektrilevi

Elektrilevi enam kui 74 miljoni euro suuruse võrgutööde hooldamise, remondi ja ehitustööde hanke võitis taristukontsern Leonhard Weiss RTE AS. Energeetikaettevõte Empower pole aga tulemusega rahul ja vaidlustas hanke riigihangete vaidlustuskomisjonis, edastas uudisteagentuur BNS.

Suuremahuline hange on jaotatud kaheksa maakonna ja Tallinna linna vahel, lisaks koosneb hange erinevatest raamlepingutest, kuid Empower vaidlustas kogu hanke tulemuse, ütles Empoweri juhatuse liige Peeter Hõbejõgi.

«Seal on asju, mis meile ei meeldi ja seetõttu andsime sisse ka vaidlustuse. Rohkem ei soovi seda kommenteerida,» lisas Hõbejõgi.

Mullu septembris väljakuulutatud hanke piirkonnas Pärnu-, Viljandi-, Tartu-, Jõgeva-, Põlva-, Võru-, Valga- ja Lääne-Harjumaal ning Tallinna linnas asub ligikaudu 60 protsenti Elektrilevi võrgust.

Hange hõlmab liinide ja alajaamade igapäevaseid hooldustöid, rikete kõrvaldamist ning väiksemaid projekteerimis- ja ehitustöid. Hanke võitjaga sõlmib võrguettevõte viie aasta pikkuse raamlepingu 3+2 põhimõttel.

«Eesmärk on tagada elektrivõrgu efektiivne ja tasemel hooldamine,» ütles Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend pressiteates. Tema sõnul jääb alates käesoleva aasta 1. aprillist uute raamlepingu partnerite hooldada ligi 37 000 kilomeetrit elektriliine ja 14 000 alajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles