Linnakärast päästis suitsusaunaga maakodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Kirbu küla kõige uuemaid elanikke on Tammesalu talu peremees Marek Mekk. Algselt suvekoduna mõeldud majapidamine on järk-järgult püsivaks elupaigaks muutunud.
Üks Kirbu küla kõige uuemaid elanikke on Tammesalu talu peremees Marek Mekk. Algselt suvekoduna mõeldud majapidamine on järk-järgult püsivaks elupaigaks muutunud. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Kirbu külaga tutvuma minnes jäi Kirbu ristis silma maja, kus ehitustööd käimas. Sisse põigates trehvasin kohe kokku peremehega, kes lahkelt oli nõus oma tegemistest rääkima.

Siia, Karula kuplite vahele, Tammesalu tallu on elama asunud Marek Mekk. Tema on üks neid inimesi, kellele Valgamaa on kodu ja kes annab oma panuse, et kodumaakond oleks parem koht. Sündinud ja elanud Pukas, on mees vahepeal pikalt linnaelugi nautinud, kuni ühel päeval otsustas tagasi maale kolida.

«Linnaelust sai villand ja ausalt öeldes inimestest ka. Tahtsin kohta, kus vabalt grillida ja inimestest puhata, sest seoses pidevate koolitustega olin neist kogu aeg ümbritsetud,» tunnistas Mekk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles