Kas palga alammäära tõus 58 euro võrra teeb õpetajad õnnelikumaks?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta märtsis liitusid ka Valgamaa õpetajad üleriigilise meeleavaldusega õpetajate töö väärtustamiseks ja palgatõusu saavutamiseks. Maakonna õpetajad nõudsid valitsuselt 20protsendilist palgatõusu ning õpetajate töötasu alammäära tõstmist vabariigi keskmisele tasemele. Keskmine palk on tollase ajaga tõusnud 35 protsenti, kuid palga alammäär ei ole veel vabariigi keskmisele tasemele tõusnud.
2012. aasta märtsis liitusid ka Valgamaa õpetajad üleriigilise meeleavaldusega õpetajate töö väärtustamiseks ja palgatõusu saavutamiseks. Maakonna õpetajad nõudsid valitsuselt 20protsendilist palgatõusu ning õpetajate töötasu alammäära tõstmist vabariigi keskmisele tasemele. Keskmine palk on tollase ajaga tõusnud 35 protsenti, kuid palga alammäär ei ole veel vabariigi keskmisele tasemele tõusnud. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valitsus kiitis eelmisel nädalal heaks põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajate miinimumpalga tõusu 2016. aastal 958 euroni. Õpetajate keskmine palk kasvab sel aastal aga vähemalt 1149 euroni kuus.

Valgamaa õpetajaid taoline uudis küll rõõmustab, kuid endiselt on nad arvamusel, et töötasu, mis motiveeriks noori õpetajaametit valima, peaks suurem olema.

Tõrva gümnaasiumi klassiõpetaja Liia Ortus ütles, et õpetaja palk peab olema nii suur, et ta suudab inimväärselt meie ühiskonnas hakkama saada. «Praeguse palgaga pole see võimalik. Täidetagu vähemalt see lubadus, et õpetaja miinimumpalk on võrdne riigi keskmise palgaga. Ja seda kohe praegu, mitte kümne aasta pärast,» oli pedagoogi seisukoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles