Iga päev jääb mõni poevaras vahele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S sõidukid patrullimas
G4S sõidukid patrullimas Foto: Martin Ilustrumm

Möödunud aastal oli G4S turvatöötajate tabatud poevarga keskmine saak Tallinnas 35 ja mujal Eestis 33 euro väärtuses kaupa. Summad on võrreldes 2014. aastaga kasvanud 40 protsenti. Kokku tabasid G4S turvatöötajad eelmisel aastal 1933 poevarast, neist enim Tallinna kesklinnas.

Lõuna-Eestis on G4S Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja andmetel varguse keskmine summa mõnevõrra madalam ja jääb 28 euro kanti. «Siiski poevaraste arvu vähenemist märgata ei ole ja olukordi, kus poe külastaja paneb osa kaupa ostukorvi ja osa oma kotti tuleb üsna palju ette. Politseile andsime üle 117 poevarast,» andis Raja ülevaate Lõuna-Eesti statistikast.

Lisaks pandi tema andmetel Lõuna-Eesti poodides toime 170 avaliku korra rikkumist. «Siia hulka kuuluvad peamiselt avalikus kohas alkoholi tarvitajad või alaealised suitsetajad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles