Patrullijaid kipub väheks jääma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Läti politsei varustuse ja tehnika näitus mullu vabariigi aastapäeval Valgas. Esiplaanil Läti politsei sõiduk.
Eesti ja Läti politsei varustuse ja tehnika näitus mullu vabariigi aastapäeval Valgas. Esiplaanil Läti politsei sõiduk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti politseil on puudu 701 töötajat, vaba on umbes 15 protsenti töökohtadest, teatas hiljuti telekanali TV3 uudisteprogramm Neka Personiga. Telekanali andmetel on näiteks pealinnas Riias täitmata 435 politseiniku ametikohta.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova kinnitas Valgamaalasele, et Vidzeme regioonis, kuhu kuulub ka piirilinn Valka, pole probleem nii terav kui mõnes teises riigi piirkonnas, sealhulgas suuremates linnades. «Vähemasti mõne aja eest oli Vidzemes puudu vaid kolm-neli politseinikku.»

Samas võib kas või mõni puuduv politseinik tema kinnitusel vähendada inimeste turvatunnet. «Kui politseinikke on vähem kui peaks, siis puudutab see just tänavatel patrullijaid – vähemasti meie regioonis. Kabinetis oma tööd tegevate politseiametnike vähesusega kuuldavasti probleeme pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles