Klaasinäitusel saab imetleda kahe kunstniku loomingut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie-Ann Raun
Maie-Ann Raun Foto: Sirje Lemmik

Neljapäeva õhtupoolikul avati Valga muuseumis kahe klaasikunstniku Maie-Ann Rauni ja Malle Karik-Hallimäe ühisnäitus "Meie klaas".

Näituse teeb eriliseks see, et tegemist on õpetaja ja tema kunagise õpilase ühise väljapanekuga.Muuseumi esimeses näitusesaalis on kolmes klaasvitriinis välja pandud Karik-Hallimäe värvitust klaasist inimfiguurid."Tema töödes kajastuvad inimese mõtisklused ja tunded, mida ta on ka oma tööde pealkirjades väljendanud.Siin on näiteks tööd pealkirjadega "Vaikus", "Vastasseis", "Mõte" ja mitmed teisedki," tutvustas Raun oma õpilase loomingut.

Teises, tagumises näitusesaalis ,on välja pandud klaasikunstniku Rauni loometööd erinevatest ajajärkudest.Klaasvitriinides ja alustel on imeilusad erivärvilisesed  vaagnad, vaasid,tassid, taldrikud, pokaalid, ,küünlaalused, karikad ning hulgaliselt lõhnaõlipudeleid.Pilku püüavad klaasist linnukesed ja pääsukesed. "Tõin näitusele valiku oma töödest, mis mul olid kodus.Kõige enam on siin erisuguseid pokaale.Pokaalide teema on mulle algusest peale olnud südamelähedane.Siin näitusel ongi välja pandud minu valmistatud pokaalid aastal 1965, mil ma töötasin Venemaal Vladimiri oblastis J.Sverdlovi nimelises klaasitehases, kus disainisin nõusid," tutvustas klaasikunstnik näituse väljapanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles