Fotod: Eesti ja Läti tanklate kütusehinnad erinevad märgatavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 14. jaanuari keskpäeva paiku tehtud fotod Valga ja Valka tanklates näitavad olulist hinnaerinevust. Põhjust rõõmustada on aga Eesti poolel tankivatel autojuhtidel.

Praegu on märkimisväärselt soodsam neljarattalist suksut tankida Eesti poolel. Näiteks Valgas oli vaatluse ajal bensiin 95 saadaval 0,915 euroga, kuid Lätis Valka poolel maksis Virši-A tanklas sama kütus 1,049 eurot. Hinnaerinevus on seega 13,4 senti.

Seega 60-liitrise kütusepaagi puhul toob Lätis tankimine 8 euro võrra suurema arve. Diislikütuse hindades on väiksemad erinevused, kuid soodsam on diisel siiski Eestis.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova kinnitas Valgamaalasele, et pärast seda, kui Läti valitsus aasta algul aktsiisimäärasid tõstis, on tunduvalt hoogustunud suundumus, mille kohaselt Valka ja lähiümbruse elanikud autosid Eestis tankimas käivad.

"Ka ise käime pidevalt Selveri ja Rimi vahel Neste bensiinijaamas tankimas. Minu mees kinnitab, et lisaks hinnale on Eestis ka mootorikütuse kvaliteet parem - ja mitte ainult Nestes," rääkis Läti ajakirjanik.

Karpova usub aga, et kui 1. veebruarist Eestis kütuseaktsiis tõuseb, olukord mõnevõrra tasakaalustub ja Eestis tankivaid Läti sõidukeid jääb vähemaks."

Vaata tänaseid hindasid galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles