Juhtkiri: mäng ongi elu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üha jõulisemalt on Eesti avalikkuse tähelepanu püüdmas õpilasfirmad. Kuigi esialgu võib arvata, et tegu on kooliprogrammi rutiinse osaga, mille kohaselt ongi majandust õppivad koolinoored kohustatud mingi minifirma looma, siis paljudel juhtudel võib tegu olla millegi tõeliselt suure algusega.

Näiteks Tartu Miina Härma gümnaasiumist alguse saanud õpilasfirma Wooch, mis puidust käekelli toodab, esindas Eestit Euroopas väärikalt mullu Berliinis Euroopa õpilasfirmade võistlusel, kust toodi koju kaks eripreemiat. Firma üheks reklaamnäoks on hakanud ka peaminister Taavi Rõivas, kes kinkis Woochi käekella ka oma Itaalia kolleegile Matteo Renzile, kui too oli meie valitsusjuhiga kohtudes selle kohta küsinud.

Tegu on vaid ühe edulooga. Loodetavasti saab tõeliseks menutooteks ka Valga noorte minifirma Illuminati lauamäng Kurikuulsused. Et turgu jagub, kinnitab asjaolu, et 20 tehtud mängust oli eelmise nädala lõpu seisuga huvilistele läinud juba 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles