Inimestele meeldib lugeda raamatuid elust enesest

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnegi maakonna suurema raamatukogu laenutamisetippust leiab Vahur Kersna 2014. aastal välja antud elulooraamatu «Ei jäta elamata», mida autor toona ka Valgas, Tõrvas ja Otepääl esitlemas käis.
Nii mõnegi maakonna suurema raamatukogu laenutamisetippust leiab Vahur Kersna 2014. aastal välja antud elulooraamatu «Ei jäta elamata», mida autor toona ka Valgas, Tõrvas ja Otepääl esitlemas käis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa raamatukogude mullused laenutamisandmed näitavad, et kõige meelsamini laenutasid inimesed elulookirjandust. Laenutamistipust võib aga tihti leida ka kohustuslikku kirjandust ja lasteraamatuid.

Maakonna suurima, kokku 119 507 teavikut sisaldava Valga keskraamatukogu andmetel laenutati nende raamatukogust möödunud aastal enim Vahur Kersna elulooraamatut «Ei jäta elamata», mida küsiti lugemiseks 129 korda.

Teisele kohale tuli Astrid Reinla lasteklassika «Pätu» 80 laenutamiskorraga ning kolmanda koha sai Andrus Kiviräha lastejuttude kogumik «Kaka ja kevad», mida viidi raamatukogust koju 68 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles