Galerii: Mari Kulli kultuuripreemia sai kauaaegne kooliõpetaja

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval anti Tõrva kutuurimajas välja järjekordne Mari Kulli nimeline kultuuripreemia, millega tunnustakse kohalikku kultuuriellu enim panustanud inimesi. Järjekorras üheksanda preemia pälvis kauaaegne õpetaja ja kultuurihing Eevi-Eve Valliste.

1964. aastast Tõrva gümnaasiumis õpetajana töötav Valliste on varasemalt pälvinud oma tööde ja tegemistega mitmeid väärikaid autasusid nagu näiteks 2003. aastal Valgamaa Kultuurkapitali aastapreemia, 2003. aastal Tõrva linna hõbemärk, 2012. aastal maakonna aasta õpetaja tiitel, 2013. aastal Valgamaa vapimärk ja 2014. aastal Tõrva linna kuldmärk.

Muuhulgas on Valliste hea harrastusnäitleja, tegutsedes estraaditrupis Tõrva Tilgad. Valliste on üle 30 aasta juhendanud Tõrva gümnaasiumi näiteringi Pigilind, mis on mitmekordne vabariikliku kooliteatrite festivali laureaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles