Halduskogu ei pea Alar Nääme ametis jätkamist sobilikuks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valga aselinnapea Alar Nääme peab kohtu otsusega Valga linnavolikogust lahkuma.
Endine Valga aselinnapea Alar Nääme peab kohtu otsusega Valga linnavolikogust lahkuma. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Tallinna Kesklinna halduskogu revisjonikomisjon tutvus oma koosolekul Tallinna Kesklinna Valga linnas korraldatud ürituste sisu ja rahastamisega. Komisjon, kuhu luuluvad Allan Allmere (Reformierakond), Olle Koop ja Viljar Laidvee (mõlemad IRL) otsustas, et Valga endine aselinnapea Alar Nääme ei sobi jätkama Kesklinna linnaosa vanemana.

«Revisjonikomisjoni hinnangul on linnaosavanem Alar Nääme Tallinna Kesklinna rahalisi vahendeid väärkasutanud, kasutades neid isikliku kasu saamiseks,» sõnas Olle Koop. «Selline käitumine kahjustab tugevalt Tallinna Kesklinna ja siinsete elanike huve.»

«Komisjon esitab vastavasisulise otsuse Kesklinna halduskogule, kes arutab seda teisipäevasel istungil,» ütles Koop. «Halduskogul on seepeale võimalus teha linnavalitsusele ettepanek Alar Nääme ametist vabastamiseks.»

Halduskogus hääletas Nääme ametist vabastamise poolt 11 halduskogu liiget ja vastu oli viis liiget. Ettepanek suunatakse edasi Tallinna linnavalitsusele arutamiseks. Linnaosade halduskogude otsused on soovituslikud.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt kulutas Nääme 2800 eurot Kesklinna vahendeid, korraldades enne Riigikogu valimisi Valgas isiklikes huvides valimisüritusi.

Alar Nääme eelmisel reedel süüdistust Valgamaalasele kommenteerima ei soostunud. «Olen eelnevalt kõik oma ütlused juba andnud ja midagi lisada rohkem ei ole!» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles