Haldusreform ja viis rikast

, Keskerakonna Valgamaa piirkonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Uppin
Endel Uppin Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti majandus on tardunud. Statistikaameti prognoosi kohaselt oli 3. kvartali majanduskasv vaid 0,7%, mis näitab võrreldes 2. kvartaliga 0,5% vähenemist. Selle niru näitajaga kuulume euroala nõrgimate majanduste hulka. Midagi roosilist pole oodata ka sel aastal, sest investeeringute vähenemine, impordiraskused ja sisetarbimise loidus viitavad SKT madalseisu jätkumisele.

Võllanaljana meenub ekspeaminister Andrus Ansipi lubadus viia Eesti viie rikkama Euroopa riigi hulka, mis poliitilise loosungina aitas tema valitsusel siiski pikemat aega ühiskonna meeleolu üleval hoida. Taavi Rõivase troika on praegu märksa keerulisemas olukorras, sest viie rikka klubisse jõudmist enam ei usuta ning iga viide kunagisele suurushullustusele pigem kahandab Reformierakonna ja tema partnerite poliitilist krediiti.

Nähtavasti oleks olukord sootuks nutune, kui uue helge perspektiivina poleks toodud mängu haldusreformi, mis selle tuliste pooldajate väitel lahendab kõik meie probleemid, sest riigi viletsus ei tulenevat mitte majanduse allakäigust ega valitsuse suutmatusest tootjate huve euroliidu siseselt ja kolmandates riikides tulemuslikult esindada, vaid hoopis omavalitsuste armetusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles