Valgamaalt pärit naine sai parimaks vangivalvuriks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirli Naha on oma tööga Tartu vanglas äärmiselt rahul ning lähitulevikus karjäärimuutust enda sõnul ei plaani.
Sirli Naha on oma tööga Tartu vanglas äärmiselt rahul ning lähitulevikus karjäärimuutust enda sõnul ei plaani. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vanglateenistus andis reedel välja parima valvuri auhinna, mille sai sellel aastal Tartu vangla vanemvalvur Sirli Naha, kes on pärit Valgamaalt ja lõpetanud Valga põhikooli. Pärast gümnaasiumi lõpetamist Ülenurmel õppis ta Tallinna Pedagoogilises Seminaris vanglaametnikuks.

Õpe kestis aasta ning pärast oligi Naha valmis töötama Tartu vanglas. «Olen väiksest peale hull olnud, nagu mu vanemad on mulle öelnud. Juba noorena unistasin saada vormikandjaks. Tegelikult oli algne plaan saada politseinikuks, aga kuna just kehaliste katsete ajal olin rase ega saanud neid teha, langetasingi valiku vanglaametniku kasuks,» meenutas ta 2014. aasta kevadel Valgamaalasele.

Küsimusele, kuidas pere ja sõbrad suhtusid tema otsusesse end 20aastase neiuna vanglaametniku karjääriga siduda, vastas Naha toona, et ega õnnest lakke ei hüpatud. «Ega neile ei meeldinud, aga kätt nad mulle ette ka ei pannud. Kui neil ka olid mingid hirmud, siis mulle nad seda pole välja öelnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles