Suusahullude kolm päeva puhast talverõõmu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ja Otepää värskelt valminud radadel toimus 8.–10. jaanuaril suusavõistlus Tour de Suusahullud, mille tähtsündmus oli kolmandat korda toimuv Suusahullude Öömaraton. Ilm, ehkki külmapoolne, oli sel korral ideaalne.

«Enne jõulupühi olime suusaürituse korraldamise asemel planeerimas juba mitmevõistlust, kuid tänaseks muutunud ilmaennustused kindlustavad kõigi suusasõprade rõõmuks mitmepäevase suusaürituse toimumise,» ütles korraldaja MTÜ Suusahullud esindaja Jaak Teppan enne võistlusi ja lisas, et osalema oodatakse nii meistersportlasi kui suusaharrastajaid üle kogu Eesti.

Võisteldi nii sprindi- kui pikematel distantsidel. Sarja avapäeval olid kavas lühidistantsid ja lastesõidud vabatehnikas Tartus Tähtvere spordipargis, kus võistlejatel tuli läbida 1,3kilomeetrine ring.

Laupäeval jätkus võistlus Suusahullude 3. öömaratoniga, millel pikkust 30 kilomeetrit. Samaaegselt sõideti 12 kilomeetrit Otepääl Tehvandi suusaradadel. Mõlemad distantsid sõideti klassikalises tehnikas.

Pühapäeval jätkus võistlus jälitussõiduga Pühajärvel, distantsi pikkuseks 5,5 km, kusjuures stardis võeti arvesse kahe esimese etapi summeeritud ajad.

Tour de Suusahullud võistlus sai alguse 2011. aastal inspireeritult populaarsest suusavõistlusest Tour de Ski. Võistlused korraldab MTÜ Suusahullud, kes on ürituse iga-aastaselt läbi viinud sõltumata lumeoludest – nii on eelnevatel aastatel peetud etappe ka Aura veekeskuses ja matkatud Käärikul Kekkose ringil.

Tour de Suusahullud võistluse pildid ja üksikasjalik protokoll on nähtavad aadressil: http://suusahullud.ee/oomaraton/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles