Külmahädas olijad võivad sotsiaalmajas varju leida

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga sotsiaalmaja on hädavajalik asutus.
Valga sotsiaalmaja on hädavajalik asutus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui Valga sotsiaalmaja pakub hädasolijatele sooja elamist, siis kaksiklinna Läti poolel pandi hiljuti sotsiaalmaja uksed sootuks kinni. Nii ongi piiriäärses suurpoes silma hakanud vististi külmahädas lätlasi, kes end seal soojendamas käivad.

"Külmad ei ole meid kimbutanud ja inimesi ei ole juurde tulnud, või siis ei ole veel nii külm. Kaduma ka ei ole keegi läinud," kinnitas Valga sotsiaalmaja juhataja Marje Laretei, et nende majas läheb hästi. See tähendab, et maja asukad on kenasti kõik olemas ja turvaliselt soojas.

Valgas teadaolevalt lausa kodutuid ei ole, küll aga on juhtunud, et ajutine hädaline on tulnud peavarju küsima. "Vana-aastaõhtul oli meil üks inimene, kes tuli Tallinna bussi pealt. Magas Viljandi maha ja sattus Valka," meenutas Laretei viimatist juhtu. "Ööbis siin ära ja läks järgmisel päeval tagasi Viljandi poole."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles