Tulekul öö täis noori ja arvutimänge

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrgupidu Tõrva avatud noortekeskuse 3. korrusel.
Võrgupidu Tõrva avatud noortekeskuse 3. korrusel. Foto: Margo Metsoja

Reede öösel vastu laupäeva toimub Tõrva avatud noortekeskuses järjekordne ÖöLAN. Kuid millise üritusega on täpsemalt tegu ning mida LAN õigupoolest tähendab?

Kolmetäheline lühend LAN ehk eestipäraselt «kohtvõrk» tähistab süsteemi, kus väiksel maa-alal on ühendatud kaks või enam arvutit. Kuigi sellisel arvutite kohalikku võrku lülitamisel on praktilisi eeliseid majapidamistes ja kontoris, kasutavad professionaalsed arvutimängurid seda omavaheliseks mõõduvõtmiseks, korraldades niinimetatud võrgupidusid.

Tõrva ÖöLAN`i üks eestvedaja ja korraldaja Margo Metsoja tunnistab, et kuigi eesseisval üritusel ühendatakse mängijate arvutid kohtvõrgu asemel internetti, võib seda siiski nimetada ka võrgupeoks. Jääb ju põhimõte samaks - tulla kokku, et üheskoos ja üksteise vastu erinevaid arvutimänge mängida. Lisaks arvutitele lastakse käiku konsool- ja lauamängud ning nauditakse niisama seltskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles