Valgamaa on maareformiga esirinnas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-ameti maareformi osakonna juhataja Maire Salu info põhjal on maareformiga jõudnud lõpusirgele enamik omavalitsusi.
Maa-ameti maareformi osakonna juhataja Maire Salu info põhjal on maareformiga jõudnud lõpusirgele enamik omavalitsusi. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Valgamaal on maavalduste registrisse kantud üle 98 protsendi maast ja nii oleme maareformiga Eestis esirinnas. Reformi lõppu on jäänud juhtumid, kus keeruline maa omanikku kindlaks teha.

Maa-ameti andmetel on Valgamaal reformimata veel 3355 hektarit maad. Kõige kaugemale on maareformiga jõutud Helme ja Õru vallas, kus registrisse kandmata vähem kui üks protsent omavalitsuse territooriumist. Reformimata maad on Helmes veel 275 ja Õru vallas 99 hektarit.

Valgas on reformi ootel 210 hektarit maad. Linnavalitsuse maanõuniku Lenna Hingla sõnul on valdavalt tegu maaüksustega, mis ei ole aktiivses kasutuses, kuid linna 2007. aaasta üldplaneeringuga on need määratud perspektiivseks elamu-, äri- või tootmisalaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles