Galerii: Valgas mälestati vabadussõjas langenuid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 10.30 toimus Valgas Metsa tänava kalmistul vabadussõja mälestusmärgi juures tseremoonia, millega avaldati austust vabadussõjas võidelnud Eesti sõjaväelastele, liitlastele ja vabatahtlikele ning mälestati langenuid.

Mälestusmärgi juures pidasid kõnet Esta Mets, Valga maavanem Margus Lepik ning linnapea Kalev Härk.

Monumendi jalamile asetasid pärja Valga maavalitsuse,Valga linnavalitsus, Kaitseliidu Valgamaa maleva ja Päästeameti esindajad.
 
Pärast pingelisi läbirääkimisi Eesti ja Nõukogude Venemaa vahel hakkas 3. jaanuaril 1920 kell 10.30 kehtima vaherahu vabadussõja rinnetel. 2. veebruaril allkirjastati Tartu rahuleping, millega Eesti oli võitnud vabadussõja.  1920. aastatel muutus traditsiooniks pidada 3. jaanuaril relvarahu kehtima hakkamise hetkel vaikuseminutit.
 
Kuigi täna on vabadussõjas võidelnute mälestuspäev Eestis lipupäev, siis linnapildis hakkasid silma vaid mõned üksikudl heisatud trikoloorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles