Viuaasta suurüllatus tuli Valgamaalt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hiire- või herilaseviud võivad loodusesõbrad kohata üpris sageli, siis tänavu võis Valgamaal näha ka siinmail eksootilist viuliiki. Pildil on siiski hiireviu.
Kui hiire- või herilaseviud võivad loodusesõbrad kohata üpris sageli, siis tänavu võis Valgamaal näha ka siinmail eksootilist viuliiki. Pildil on siiski hiireviu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi lõppev aasta oli Eestis pühendatud kolmele viuliigile, sunnib ootamatu kohtumine suvisel Valgamaal meie kodumaa viuressursse mõneti ümber hindama.

Nagu tõdes projektijuht Ülo Väli, võib öelda, et viuaasta edusse andsid panuse viud ise. "Just tänavu suvel sai Eesti endale uue viuliigi. Sügisel tekitas elevust üleni valge leukistlik hiireviu, kelletaolist varem pole samuti Eestis nähtud."

Röövlindude asjatundja Urmas Sellis täpsustas, et just Valgamaa idaosast Väikese Emajõe äärsel Korva luhal nähti tänavu esmakordselt viuliiki, kelle tegutsemisest Eestis seni andmed puudusid – tegu oli stepiviuga. «Korva luht on üldse väga hea koht röövlindude vaatlemiseks,» tõdes Sellis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles