Juhtkiri: tegude vormistamise aasta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõndagi valgalast on sel nädalal häirinud asjaolu, et kahel õhtul järjest ei põlenud tänavavalgustus kesklinnas:  Pärna puiesteel, Neulandi, Kesk ja Vabaduse tänaval.
Mõndagi valgalast on sel nädalal häirinud asjaolu, et kahel õhtul järjest ei põlenud tänavavalgustus kesklinnas: Pärna puiesteel, Neulandi, Kesk ja Vabaduse tänaval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõppev aasta oli Valgamaal sündmusterohke. Märkimisväärseid uusi algatusi oli ehk küll mullusest vähem, ent samas on oluline, et mõnigi suurem ettevõtmine jõudis võiduka finišini.

Näiteks said tehtud mitu aastat maakonnakeskuses väldanud tänavavalgustuse uuendamise tööd. Kuigi uute valgustite kohta on kostnud ka nurinat, on mõnigi koht linnas valgemaks saanud ja oluline on seegi, et uued valgusallikad säästlikumad on. Linnajuhid annavad lootust, et lähiajal jõuab tänavavalgustus nendessegi Valga piirkondadesse, kus inimesed seni pimedal ajal pea käsikaudu orienteeruma pidanud on.

Ülimalt oluline on seegi, et raskuste kiuste valmis maakonnakeskuses Kurepesa asenduskodu uus maja. Tõhusat värskendust sai ka Valga Jaani kirik – on igati sobiv, et pühakoja renoveerimise eestvedaja Sirje Päss ka linna aukodanikuks pärjati. Valgast kadus ka mitu koledat ja ohtlikku tondilossi – see protsess peaks tuleval aastal jätkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles