Mõlemal pool piiri tuleb uus aasta teisiti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka linna jõulukuusk
Valka linna jõulukuusk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Piirilinna Valga-Valka mõlemal poolel tuleb sedapuhku uus aasta teisiti kui eelnevatel kordadel.

Valgas on linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Hele Heletähe kinnitusel uudne tänavu see, et juba kümme minutit enne uue aasta saabumist saab Pedeli paisjärve poolsaare piirkonnas näha laser-show`d koos muusikaga.

Samast paigast lendab õhku ka linna uusaastasaluut.

Valkas on aga Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Aldis-Māris Dubļānsi sõnul uus see, et kui Valka linnasüdames asuvalt Lugaži väljakult saluut südaööl õhku on lastud, saavad inimesed kultuurimaja juurde paigaldatud videoekraanilt jälgida slideshow´d, mis vaatab tagasi sellele, milline oli 2015. aasta Valka piirkonnas. «Pildis kajastatakse aasta tähtsamaid sündmusi,» lisas Dubļāns.

Juba mõni minut enne südaööd astub aga Lugaži väljakule kogunenud inimeste ette taas Valka linnajuht Vents Armands Krauklis, kes heidab omalt poolt pilgu lõppenud aastale ja edastab soovid algavaks aastaks. Traditsiooniliselt on soovijad saanud linnajuhti uue aasta puhul ka kultuurimaja ees õnnitleda: olgu siis kättpidi või pokaale kõlistades. Ilmselt avaneb taoline võimalus ka seekord.

Südaöö paiku aga võib Valkaski näha traditsioonilist aastavahetuse saluuti, mida saadab pidulik muusika. Seda, kas ka tänavune saluut millegi poolest varasematest erineb, Dubļāns öelda ei osanud. Kuuldes aga, et Valgas koosneb vaatemäng 18 osast ja kuue minuti jooksul lastakse taevasse 2500 erinevat tähepommi kuni 180 meetri kõrgusele, arvas Läti ajakirjanik, et Eesti pool trumpab lõunanaabrid üle.

Ka kulutab Valka tema andmetel aastavahetuse saluudile vähem raha kui Valga. Piirilinna Eesti-poole uusaastasaluut maksab 2400 eurot, millest 1500 eurot maksab linnavalitsus, 500 eurot maksavad linna ettevõtjad ja 400 eurot ilutulestikufirma Arnika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles